On February 16, 2014, by the initiative of Mr. Andro Barnovi, Traditional Wine Association was established in Meskheti region. Meskheti Wine Association will be led by local resident Giorgi Natenadze who, together with his family, has been working to find and restore Meskhetian traditional grape varieties and the family has even bottled some of the Meskhetian wines before.
One of the major goals of the Association is to restore grape varieties and help their production, sales and promotion of Meskhetian traditional wine. In addition, Georgian Traditional Wine Federation will provide needed training to local winemakers to ensure future quality of locally produced family wines.
-
Association " Wine Artisans" and artisan winemakers condemn "Russian Law"2024-04-14
Association " Wine Artisans" and artisan winemakers circulate a statement condemning the "Russian Law" initiated by the government and calling on the government to resign. More than 50 winemakers signed the statement. Among them - Andro Barnovi (Wine Artisans), Nika Vacheishvili (Vacheishvili Cellar), John Wurdeman (Pheasant Tears), Nukri Kurdadze (Papari Valley), Keto Ninidze (Oda winery), Tamar Pataridze (Pataridze’s Rachuli), Tamar Botchorishvili (Rotcho’s Vineyards), Aleksi Tsikhelishvili (Tsikhelishvili Winery), Vazha Kasrelishvili (Gebrale), Misha Dolidze (Kasreli) and many others.
read in full -
BRIEFLY ABOUT GEORGIA'S WINEMAKING2023-02-26
საგულისხმოა, რომ საქართველოს ტერიტორიაზე ღვინის წარმოებას კიდევ უფრო ძველი ისტორია ქონდეს, ვიდრე ეს 5900 წლის წინანდელი არტეფაქტებით დასტურდება. ასევე, შეიძლება იმის ვარაუდიც, რომ ჯერ შუამდინარეთისა და ირანის, შემდეგ კი საბერძნეთისა და რომის გავლით ღვინომ საქართველოს ტერიტორიიდან დიდი გზა განვლო და ჯერ ევროპული ცივილიზაციის განუყოფელ ნაწილად იქცა, დღეს კი მსოფლიოს ყველაზე პოპულარულ პროდუქტთა შორის ერთ-ერთი უპირველესია. ჩვენ ხანდახან ვამბობთ, რომ საქართველო ორი რამის გამო არის ევროპა. ერთი - ესაა ქრისტიანობა, მეორე კი - ღვინო.
read in full -
ჩინური ჩინარზე: სიცოცხლის ხეზე გასული ვაზი (დასახელების წარმოშობის ისტორია)2023-01-30
ჩემი გადმოსახედიდან, „ჩინ" ფუძესთან „ჩინურის" დაკავშირება ნამდვილად სწორი უნდა იყოს, თუმცა გაუგებარია, რა კავშირშია მასთან ზეთისხილი და მისი ფოთოლი. ჯერ ერთი, მწიფობისას ყურძნის სხვა მრავალი ჯიშის მარცვალი იღებს მსგავს ფერს და, ესეც არ იყოს, არც ჩინურის მარცვლისა და ზეთისხილის ფოთლის ფერის მსგავსებაა ასე საჩინო, რომ ხალხს ვაზის ჯიშის დასახელებად ექცია. როგორც ქვემოთ წარმოდგენილი მოკლე მიმოხილვა გვაჩვენებს, თავად სიტყვა „ჩინის" (ფერის) მნიშვნელობა ან მეორეული უნდა იყოს და ეს ფუძე ფერთან დაკავშირებული უნდა ყოფილიყო მისი პირველადი, დამოუკიდებელი მნიშვნელობის გამო, ანდა - ფუძე „ჩინ-" ფერის მნიშვნელობით ომონიმიად შეგვიძლია განვიხილოთ და მისი ფესვები კი სხვაგან ვეძებოთ.
read in full